Kúpiť horské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
horských bicyklov


Horský bicykel  >  Dámsky horský bicykel

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Aj v segmente horských bicyklov si vyberiete bez problémov bicykel s prispôsobenou geometriou, ktorá sedí ženám. Výber dámskeho bicykla by mal byť vždy spätý s cieľom, ktorý má zákazníčka spojený s cyklistikou. Ak chce jazdiť v teréne, zdolávať prekážky, prípadne na bicykli vyraziť aj na preteky, potom je horský bicykel dobrou voľbou. Na rodinné vychádzky po cykloceste odporučíme skôr bicykel trekingový alebo krosový.

Pre koho je vhodný horský bicykel?

Ak rada športujete vonku, máte rada lesy, polia a kopce, bude pre vás ideálny bicykel horský. Prejazdy po cestách než sa dostanete na cyklotrasy a do lesa na ňom v pohode prekonáte a v teréne už budete kráľovná. Horský bicykel je vhodný na nespevnené cesty, štrk, poľné cesty aj do ťažšieho terénu.

Ďalej si môžete vybrať medzi dvoma typmi horských bicyklov - hardtaily a celoodpružené. Rozdiel je v odpružení, hardtail má odpruženú prednú vidlicu, celoodpružený bicykel prednú i zadnú časť.

V tom sa dámske a pánske bicykle nelíšia, rozdiel je v geometrii a doplnkoch - dámske bicykle majú iný rám, šírku riadidiel, sedla atď.

A ako je to s veľkosťou bicykla? Väčší priemer kolies umožňuje lepší prejazd terénom, ale na druhej strane bicykle s menším priemerom sú v teréne hravejšie a sú, samozrejme, ľahšie. Záleží na každej jazdkyni. Určite si bicykel vyskúšajte priamo v teréne a uvidíte, ktorý vám bude viac sedieť.

A na záver sa môžete ponoriť do katalógov a vybrať dizajn bicykla, ktorý vám bude vyhovovať. 

Veľmi obľúbený Dámsky horský bicykel DHS Terrana 2624

Minuloročný model je stále veľmi obľúbený - cyklistky láka odpružená vidlica, ľahký hliníkový rám, aj 24 rýchlostí. Dámsky horský bicykel DHS Terrana 2624 26" je moderný horský bicykel s hliníkovým rámom a prednou odpruženou vidlicou. Rám na bicykli je vybavený práškovým nástrekom, ktorý je vysoko odolný proti poškriabaniu. A ženy si veľmi potrpia na dokonalý vzhľad!

Vďaka svojej konštrukcii a výbave (čeľusťové brzdy, komponenty Shimano) je bicykel určený na jazdu v teréne aj po spevnených cestách.

Zdieľajte článok



Odporúčame horské bicykle

Ďalšie novinky

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Horské bicykle Kellys

Obľúbená značka Kellys ponúka horské bicykle hneď v ôsmich radách. Ktoré sú pre vás najvhodnejšie?

všetky novinky