Kúpiť horské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
horských bicyklov


Horský bicykel  >  Kedy vybrať horský bicykel a v akej cenovej kategórii?

Kedy vybrať horský bicykel a v akej cenovej kategórii?

Horské bicykle sú určené pre lesné cesty a náročnejší terén. Ich konštrukcia a pneumatiky sú prispôsobené nespevneným cestám.

Ak chcete jazdiť len v ľahkom teréne a občas po ceste, vyberte si krosový bicykel. Pre jazdu iba po cestách zvoľte cestný bicykel. Svojim deťom zaobstarajte detské bicykle príslušných veľkostí. Ak potrebujete byť s bicyklom mobilný, poslúži vám skladací bicykel. Vyznávačov zjazdov, freeride, 4x, trial, bmx a podobných disciplín uspokoja špecializované bicykle.

Ak ste sa už rozhodli pre horský bicykel, možno sa zamýšľate nad cenovou kategóriou

Horské bicykle delíme na bicykle s pevným rámom a celoodpružené, ktoré majú odpruženú prednú vidlicu aj rám, čo umožňuje frekvenčne šliapať aj na nerovnom povrchu a zvládnuť aj náročnejší zjazd. Niektoré typy celoodpružených bicyklov majú možnosť uzamknutia predného aj zadného pruženia, čo vyhovuje cyklistom, ktorí chcú využívať bicykel ako pri zjazdoch a maratónoch, tak v miernejšom teréne.

Najpredávanejšie horské bicykle sú v nižšej a strednej cenovej kategórii (okolo 350 eur). Majú hliníkový, alebo oceľový rám, čeľusťové, alebo kotúčové brzdy, odpruženú vidlicu a nosnosť spravidla 90 kg.

Podľa odborníkov je ideálne kúpiť horský bicykel za 350 eur a viac, pretože jeho komponenty už niečo vydržia a budú stabilné aj po stovkách najazdených kilometrov. Nevyhnutné je samozrejme pravidelné nastavenie a servis. V tejto cenovej kategórii je potrebné sledovať aj celkovú váhu horského bicykla - čím je nižšia, tým lepšie. Cena kvalitného celoodpruženého horského bicykla sa bude blížiť k hranici 700 eur.

Kto plánuje najazdiť na horskom bicykli niekoľko sto až tisíc kilometrov ročne, mal by sa rozhliadnuť v cenovej kategórii 500 až 700 eur. Drahšie bicykle sú pre hobby pretekárov a bicykle nad 900 eur pre strednú triedu profesionálov. Pretekári si zaobstarávajú horské bicykle za 1 400 eur až 7 000 eur.

Najlepšie horské bicykle sú mimoriadne ľahké, extrémne odolné a vyrobené z karbónu, ktorý je pevný a zároveň málo váži.

Zdieľajte článok



Odporúčame horské bicykle

Ďalšie novinky

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Horské bicykle Kellys

Obľúbená značka Kellys ponúka horské bicykle hneď v ôsmich radách. Ktoré sú pre vás najvhodnejšie?

všetky novinky