Kúpiť horské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
horských bicyklov


Horský bicykel  >  Horské bicykle z výpredaja môžu byť aj za polovičnú cenu

Horské bicykle z výpredaja môžu byť aj za polovičnú cenu

Stačí, aby malo horský bicykel drobnú chybu, pričom je 100% funkčný a už sa zlacňuje o desiatky percent. Niekedy aj takmer na polovicu pôvodnej ceny. A môže to byť napríklad značkové koleso z minulej sezóny. Koho by nelákal tak výhodný nákup? Je však dôveryhodný?

Pri väčšej zľave je potrebné dôkladne preveriť kvalitu a záruky obchodu, ktorý vám ju poskytuje. Slušný predajca nechá skontrolovať servisným technikom každý horský bicykel, teda aj ten, ktorý ide do výpredaja. Tovar s veľkou zľavou nemusí byť v originálnom balení, prípadne môže mať otvorenú škatuľu. To však jeho funkciu nijako nenarušuje a neskracuje to ani 2-ročnú záruku.

Chcem lacnejší horský bicykel. Mám využiť výpredaj alebo bazár?

Iné je to u horského bicykla z bazáru. Tam by mohli byť následné reklamácie problém. Bežné reklamácie ako u tovaru zakúpeného v obchode (hoci vo výpredaji) tu uplatniť nejdú (aj keby ešte platili). V bazáre predajca poskytuje záruku iba dobrovoľne. Na vady použitého tovaru vzniknuté po jeho kúpe sa totiž žiadna ochranná lehota nevzťahuje.

U použitého tovaru možno reklamovať len prípadné skryté vady, alebo dodatočne žiadať zľavu z ceny, najnajvýš vrátenie peňazí. Lehota na žiadosť o nápravu trvá pol roka od prevzatia tovaru.

Kúpiť horský bicykel alebo iný tovar v bazáre môže byť teda výhodné ale tiež nemusí. Nezostáva než zapátrať po dôvodoch predaja a veriť v seriózne rokovania predajcu.

Či už kupujete bicykel kdekoľvek, pri výbere zohľadnite:

  • typ bicykla (horské, crossové, trekingové ...)
  • materiál rámu a kvalitu použitých komponentov
  • veľkosť rámu (vzhľadom k výške cyklistov)
  • komponenty (osadenie bicykla)
  • celkový pomer cena / kvalita

Nesprávny výber veľkosti rámu a nevhodné nastavenie posedu môžu značne zhoršiť váš jazdný komfort a z dlhodobého hľadiska viesť k bolestiam chrbta, kĺbov aj iných častí tela

Zdieľajte článok



Odporúčame horské bicykle

Ďalšie novinky

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Horské bicykle Kellys

Obľúbená značka Kellys ponúka horské bicykle hneď v ôsmich radách. Ktoré sú pre vás najvhodnejšie?

všetky novinky