Kúpiť horské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
horských bicyklov


Horský bicykel  >  Horské bicykle sú atraktívnejšie než cestné, hovorí Barbora Průdková

Horské bicykle sú atraktívnejšie než cestné, hovorí Barbora Průdková

Dvadsaťročná Ostravanka Barbora Průdková mala sľubne naštartovanú kariéru lyžiarky a venovala sa aj gymnastike. Po zranení kolena však musela svoje plány zmeniť - teraz má za verného súputníka horský bicykel. A opäť vyhráva.

"Za barákem mám Bělský les. Mohu nasednout i na vlak v Paskově a za deset minut jsem pod Lysou horou. A zpátky domů pak jedu na horském kole. Vyjde mě to tak na tři hodiny. To je paráda," približuje športovkyne v rozhovore pre Moravskoslezský denník svoj tréning.

Verí, že má na to ísť v stopách Kataríny Nash. Lyžovanie a gymnastika ju naučili drieť, a to sa jej v tréningu na horskom bicykli náramne hodí.

Pôjde na olympiádu?

Veľkou otázkou je účasť Barbory na olympiáde v Riu. Česko má totiž len jedno miesto, a okrem jedničky Kataríny Nash sú tu ešte 4 vynikajúce športovkyne vrátane Barbory. Ona sama však uvažuje až o ďalšej olympiáde v Tokiu.

Bikerka, zverenkyňa trénera Viktora Zapletala, považuje horské bicykle za oveľa atraktívnejšie než cestné, a teší ju, že tento šport, ako mužský, tak ženský, získava čoraz väčšiu popularitu.

Zdroj fotografie: http://mtbcrosscountry.com

Zdieľajte článok



Odporúčame horské bicykle

Ďalšie novinky

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Horské bicykle Kellys

Obľúbená značka Kellys ponúka horské bicykle hneď v ôsmich radách. Ktoré sú pre vás najvhodnejšie?

všetky novinky