Kúpiť horské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
horských bicyklov


Horský bicykel  >  V čom sa odlišuje jazda na horskom bicykli?

V čom sa odlišuje jazda na horskom bicykli?

Jazda na horskom bicykli má svoje špecifiká, ktoré vyplývajú z náročnejšieho terénu a prekážok. Rozhodne vyžaduje väčšiu kondíciu než jazda na bežnom bicykli.

Jazda na horskom bicykli je jedno veľké dobrodružstvo a predstavuje tiež väčšie riziko poranenia. Tomu sa vyhnete, keď budete dôsledne používať prilbu, chrániče lakťov a kolien. Pokiaľ možno sa tiež vyvarujte pádov.

Pred jazdou vždy skontrolujte bicykel a dbajte na správne nastavené sedlo (vodorovne so zemou). Ideálna výška sedla je taká, aby ste mali nohy v maximálnej dĺžke mierne pokrčené. Dobre nastavené musia byť aj riadidlá. Je potrebné dosiahnuť na všetky ovládacie prvky a jazdiť v asi 45stupňovém predklone.

Jazda v teréne si vyžaduje uvoľnenosť

Predovšetkým sa snažte jazdiť v pohode. Kto má strach, ľahko si privolá zranenia. Cez konáre a korene prechádzajte rovno, väčšie prekážky zdolávajte nadhozením predného kolesa. Zadným kolesom potom prejdete voľne. Veľké korene prekonávajte postojačky, odľahčíte tak bicyklu.

Pozor si dajte aj na rýchlosť. Najmä v cudzom teréne alebo po daždi nie je nikdy dosť opatrnosti. Je treba ihneď reagovať na zmeny v teréne a nečakané prekážky.

Podľa intenzity využívania vyberte kvalitatívnu kategóriu horského bicykla.

Zdroj fotografie: Adventure Jay

Zdieľajte článok



Odporúčame horské bicykle

Ďalšie novinky

Dámsky horský bicykel

Komfort pri jazde, pekný dizajn aj priaznivá cena. Toto chcú ženy pri výbere horského bicykla. Aký bicykel vybrať?

Horské bicykle Kellys

Obľúbená značka Kellys ponúka horské bicykle hneď v ôsmich radách. Ktoré sú pre vás najvhodnejšie?

všetky novinky